Alle beroepskosten > Bloemen en decoratieve planten

Bloemen en decoratieve planten

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 50-75 per maandFrequentie1-2x per maand
Ingebracht door77% van de zelfstandigenAangeraden door50% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Trakteer jezelf op een bloemetje, het is aftrekbaar.

De bloemen en planten die je koopt om je kantoor op te fleuren zijn volledig in te brengen als beroepskosten, zelfs als je van thuis werkt.

Ze zijn daarom voor 100% aftrekbaar voor zowel inkomstenbelasting als btw.

Wees echter voorzichtig met data: bloemen kopen op Valentijns- of Moederdag zal er waarschijnlijk toe leiden dat de uitgave bij een mogelijke belastingcontrole wordt gezien als “persoonlijke uitgave”. Als gevolg daarvan verlies je de voordelen van de uitgave op je belastingen en 10% boete. Wees dus slim.

Daarom raden we zeker aan om regelmatig bloemen te kopen om de aftrek te maximaliseren. Denk aan abonnementsdiensten die elke week of elke maand bloemen op je kantoor afleveren. Win-win, als je het ons vraagt!

Ga verder en denk aan je thuiskantoor

Bloemen en decoratieve planten zijn slechts één van de vele uitgaven die je kunt aftrekken voor je thuiskantoor. Dacht je er bijvoorbeeld al aan om je bureau, bureaustoel, tweede scherm, toetsenbord of andere technologie in te brengen als beroepskost? Vergeet ook zeker de verlichting niet (altijd duur) en een deel van je water-, gas- en elektriciteitsrekening, evenals een deel van je hypotheekrente.

In Accountable vind je uitgaven voor bloemen en decoraties in Werkplek > Onderhoud & decoratie


Antoine GennauxAntoine GennauxAccountant en oprichter van Gestalia

De raad van de accountant

⚠️ Pas wel op, bloemen en planten die bedoeld zijn om ruimtes voor ontvangst van derden te decoreren, zijn slecht voor 50% aftrekbaar.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie